fbpx

Oude e-mail of design hergebruiken in Mailplanner

Wanneer je veel tijd hebt besteed aan het maken of designen van een e-mail, dan is het natuurlijk fijn als je dit ook zou kunnen hergebruiken. In dit artikel zal ik je daarom laten zien hoe je van jouw design een template kunt maken en hoe je oude e-mails kunt hergebruiken.

Template / Sjabloon maken van je gemaakte e-mail

Wanneer je een design hebt gemaakt voor je e-mail, dan wil je dit natuurlijk hergebruiken als basis. In Mailplanner is het dan ook mogelijk om van een e-mail die je hebt gemaakt een template te maken.

Je kunt dit doen door naar je e-mails te gaan. Je komt hier door op “Campagnes” te klikken in het menu.

Campagnes

Vervolgens kun je bij je campagne overzicht naar de e-mail gaan waarvan je een sjabloon (template) wilt maken. Je kunt dit doen door naast de e-mailcampagne op het pijltje naar beneden te klikken en vervolgens op Opslaan als onvoltooid sjabloon.

Mailplanner sjabloon opslaan

Zodra je hierop hebt geklikt wordt de template-pagina geladen. Als eerste zal je dan jouw sjabloon zien staan die je net hebt opgeslagen.

Eigenlijk is de sjabloon niet onvoltooid. Alles is precies gekopieerd zoals het bij de campagne is. Het enige is natuurlijk wel dat je jouw sjabloon nog kunt aanpassen. Zo kun je het bijvoorbeeld algemener maken, waardoor je bij iedere mail zo min mogelijk werk eraan hebt.

Mocht je iets willen wijzigen kun je simpelweg over je template heengaan met je muis en op Wijzig klikken.

Je eigen template gebruiken

Wanneer je naar Campagnes gaat en vervolgens klikt op Maak een Campagne, dan moet je natuurlijk eerst de campagne een naam geven, lijsten selecteren en de stap daarna is dat je een template kunt uitkiezen voor je mailing.

In eerste instantie zie je wellicht nog niet de afbeelding van je template. Dit heeft wat tijd nodig. Wanneer je eroverheen beweegt kun je op Gebruik dit sjabloon klikken om je sjabloon te gebruiken.

Oude e-mail hergebruiken

In plaats van een sjabloon kiezen, kun je ook een mail uitkiezen die je in het verleden hebt verzonden. Je doet dit tijdens het aanmaken van een campagne bij dezelfde stap als waar je een sjabloon kunt kiezen. Je kiest nu alleen geen sjabloon, je kunt in dit geval linksboven op Verleden campagnes klikken.

Verleden campagne gebruiken

Je ziet hier alle campagnes die je in het verleden hebt gebruikt. Ga met je muis over de campagne die je zou willen hergebruiken voor je nieuwe campagne en klik op Gebruik dit sjabloon.

Zodra je dit hebt gedaan kun je de afzendergegevens en onderwerpregel invullen voor je mail en daarna kom je in de editor waar je jouw gekozen mail eventueel kunt aanpassen voordat je het gaat versturen naar je mailinglijst.

Scroll naar top