fbpx

Hoe kan je meerdere lijsten samenvoegen?

Het kan heel goed zijn dat je in eerste instantie meerdere lijsten hebt aangemaakt in Mailplanner en op een later moment tot het besef bent gekomen dat dit niet helemaal handig was.

In dit artikel laten we je daarom zien hoe het mogelijk is om meerdere lijsten samen te voegen tot één lijst.

Meerdere lijsten samenvoegen

Ga in het menu aan de linkerkant naar “Lijsten“. 

Klik nu op de lijst waarvan je de contacten over wilt zetten naar een andere lijst. In dit voorbeeld willen we de contacten van lijst 1 naar lijst 2 verplaatsen.

Ga naar een lijst

Je komt nu op een pagina uit waar je alle contacten van je geselecteerde lijst ziet staan. Klik bovenaan op de knop “Bewerk alles” om al je contacten van de lijst tegelijkertijd te bewerken.

Alle contactpersonen bewerken

Er verschijnt nu een pop-up. Klik op “Voeg toe aan lijst“, selecteer de juiste lijst en klik op “Toevoegen” (verborgen achter de lijsten op onderstaande afbeelding).

Contacten toevoegen aan een lijst

Wil je contacten ook direct van de huidige lijst verwijderen? Dat is geen probleem. Nadat je contacten hebt toegevoegd aan de andere lijst, kun je nu klikken op “Uitschrijven voor een lijst” en de lijst selecteren waarvan contacten moeten worden uitgeschreven. Klik vervolgens ook op de knop “Verwijderen” (verborgen achter de lijsten op onderstaande afbeelding).

Uitschrijving voor een lijst

Controleer of je alles correct hebt gedaan en klik op de knop “Toepassen“.

Wijzigingen toepassen

Aangezien de wijzigingen niet eenvoudig ongedaan gemaakt kunnen worden, vragen wij nog eenmalig of je de wijzigingen echt wilt toepassen op je contacten. Klik op de knop “Wijzigingen toepassen op x contacten”.

Bevestig dat je de wijzigingen wilt toepassen

Vanaf nu gaat het systeem voor je aan de slag. Afhankelijk van de grootte van je lijst kan het enkele minuten duren voordat alles volledig is goed gezet. 

Wanneer je alle contacten naar de andere lijst hebt verplaatst, kun je de overbodige lijst probleemloos verwijderen. 

Scroll naar top