fbpx

Hoe kun je een lijst aanmaken in Mailplanner?

Wanneer je Mailplanner gebruikt krijg je al snel te maken met lijsten. Een lijst heb je namelijk nodig om aan te geven naar welke contacten je campagnes (e-mails) wilt versturen.

Het is daarom vaak één van de eerste dingen die je doet zodra je jouw account opzet. In de video hieronder laat ik je stap voor stap zien hoe je een lijst kunt maken in je Mailplanner account.

Hoeveel lijsten heb ik nodig?

Bij Mailplanner raden we aan dat je minimaal twee lijsten gebruikt. Dit doen wij zelf ook. De twee lijsten die wij je aanraden om te maken zijn:

  1. Een algemene lijst (voor bijvoorbeeld inschrijvingen via je website die je nog wilt omzetten naar klant)
  2. Een lijst met klanten (deze klanten verdienen andere mails dan je algemene lijst)

Meer lijsten zouden wij persoonlijk niet aanmaken, tenzij je jouw account voor meerdere bedrijven gebruikt. Om je lijsten verder te segmenteren kun je namelijk tags, ook wel label genoemd, gebruiken.

Wanneer een klant bijvoorbeeld meedoet aan een training of een e-book heeft gedownload, dan kun je tijdens de inschrijving een tag toevoegen om het contact te herkennen en specifiek te targetten.

Hoe maak je een lijst in Mailplanner?

Om een lijst aan te maken in Mailplanner zal je natuurlijk moeten inloggen. Vervolgens kun je aan de linkerkant in het menu op “Lijsten” klikken.

Vervolgens kom je op een andere pagina terecht waar je rechtsboven op “Een lijst toevoegen” kunt klikken.

Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een pop-up te zien waar je op “Maak je eigen lijst” kunt klikken om verder te gaan.

Je krijgt nu gegevens te zien die je kunt invullen. Het gaat om de lijstnaam, zodat je kunt herkennen om wat voor lijst het gaat. De lijst-url om aan te geven via welke domeinnaam mensen zich hebben ingeschreven op de lijst en een lijstbeschrijving om contacten te herinneren op wat voor manier ze op deze lijst terecht zijn gekomen.

Klik tot slot op “toevoegen” om jouw lijst toe te voegen. Super, je hebt jouw eerste lijst aangemaakt. Mocht je nog een extra lijst willen aanmaken, dan kun je dit op precies dezelfde manier doen.

Scroll naar top