fbpx

Gebruikers en gebruikersgroepen toevoegen aan Mailplanner

Wanneer je de beheerder bent van jouw Mailplanner account, kun je nieuwe gebruikers toevoegen en de rechten beheren. Dit is handig wanneer je werkzaamheden wilt uitbesteden of zelf bijvoorbeeld een keer op vakantie bent. Het is tenslotte niet verstandig om je hoofdaccount weg te geven.

Een gebruiker kan inloggen op je Mailplanner account en functionaliteiten beheren. Het is handig om een extra gebruiker toe te voegen voor mensen in je bedrijf of externe mensen die je helpen met je e-mailmarketing of verkoopprocessen.

Wat handig is om te weten, is dat alleen de hoofdgebruiker weer een gebruiker kan verwijderen. Deze gebruikers kunnen dan niet meer inloggen, wat handig is als je bent gestopt met de samenwerking of je werknemer hier niks meer te zoeken heeft. 

Hoeveel gebruikers kan je aanmaken?

Hoeveel gebruikers je mag toevoegen aan je account is afhankelijk van het pakket dat je hebt afgenomen.

  • Basis: Maximaal 3 gebruikers
  • Compleet en proefaccount: Maximaal 25 gebruikers
  • Maximaal: Maximaal 50 gebruikers.

Gebruiker toevoegen

Om een nieuwe gebruiker toe te voegen aan je account kun je inloggen in de Mailplanner software en vervolgens kun je linksonder op “Instellingen” klikken.

Vervolgens kom je op een andere pagina terecht waar je links in het menu op “Gebruikers en groepen” kunt klikken. 

Gebruikers en groepen

Klik nu rechtsboven op “Een nieuwe gebruiker toevoegen”.

Nieuwe gebruiker toevoegen

Je kunt nu de gegevens invullen voor de nieuwe gebruiker, zoals onder andere een gebruikersnaam en wachtwoord.

Nieuwe gebruiker aanmaken in Mailplanner

Klik tot slot op “Toevoegen” om de gebruiker toe te voegen. Vanaf nu kan dit gebruikersaccount gebruikt worden.

Maak een gebruikersgroep aan (vanaf pakket: Compleet)

Wanneer je het pakket Compleet hebt, kun je ook gebruikersgroepen aanmaken. Dit is handig omdat je bijvoorbeeld kunt aangeven dat een bepaalde groep alleen maar mails mag versturen of bij de automatiseringen (automatische e-mail serie) mag komen. Eenmaal een groep aangemaakt kun je een gebruiker toewijzen aan een groep, zodat de gebruikersrechten gelimiteerd zijn zoals jij het hebt ingesteld.

Om een gebruikersgroep aan te maken kun je wederom naar Instellingen en daarna naar “Gebruikers en Groepen”. Eenmaal op deze pagina aangekomen kun je op het tabblad “Groepen” klikken.

Nieuwe groep toevoegen

Er zal nu een pop-up met 3 tabbladen naar voren komen waarin je van alles kunt instellen. De tabbladen zijn Info, permissies en limiteert. We starten met het info tabblad.

Op het info tabblad kun je een titel en beschrijving geven voor de groep. Hieraan kun je het zelf herkennen wanneer je iemand aan een groep wilt toevoegen. Bij lijsten kun je aangeven of deze groep toegang heeft tot alle lijsten of een selectie daarvan.

Bij Permissies kun je aangeven wat gebruikers precies mogen op het account.

Zo kun je aangeven of mensen lijsten mogen toevoegen, bewerken en verwijderen of er campagnes verzonden mogen worden, nieuwe inschrijfformulieren aangemaakt mogen worden en dat soort zaken. Bekijk per onderdeel wat je wilt.

Tot slot hebben we het tabblad Limiteert.

Groep limieten

Je kunt hier limieten aangeven die je aan een gebruikersgroep geeft. Simpel gezegd het aantal e-mails, contacten, lijsten en campagnes deze gebruikers mogen toevoegen.

Eenmaal een groep aangemaakt kun je een gebruiker toewijzen aan een groep, zodat de gebruikersrechten gelimiteerd zijn zoals jij het hebt ingesteld.

Scroll naar top