fbpx

E-mails personaliseren

Persoonlijke e-mails zijn een stuk fijner om te ontvangen dan koude afstandelijke e-mails. Het is daarom aan te raden om een e-mail te openen met “Hoi <naam van je contact>,”. Dit is een stuk leuker dan “Beste Lezer” of iets in die vorm te lezen.

Bij Mailplanner hebben we uiteraard de mogelijkheid om verschillende personalisatie tags te gebruiken in de e-mails naar je mailinglijst.

In deze video laat ik je zien hoe je e-mails kunt personaliseren.

Hoe werken personalisatie tags?

Wanneer een personalisatie tag wordt gebruikt in een campagne of automatisering (automation), zal vanuit het systeem de juiste waarde ingevuld worden aan de hand van de gegevens van de contactpersoon die de e-mail ontvangt. Wanneer een contact jouw verstuurde e-mail opent, zal het contact de waarde van de tag zien en niet meer de tagcode zelf.

Ik zal je een voorbeeld geven. Wanneer je een voornaam van een contact wilt gebruiken om het persoonlijk te maken, dan wordt de volgende personalisatie tag ingevuld:

%FIRSTNAME%

Stel nou je opent met Hoi %FIRSTNAME% en je contact heet Hans. Dan zal in de e-mails naar Hans %FIRSTNAME% vervangen worden voor Hans. Heet een contact Marieke, dan zal %FIRSTNAME% veranderen naar Marieke. Je snapt het idee wel. De naam komt altijd overeen met de contact die je e-mail ontvangt.

Voornaam van contact gebruiken in e-mails

Om de voornaam van een contact te gebruiken in je e-mails of in de onderwerpregel, kun je een campagne aanmaken. Vervolgens als je bij het punt bent waar je een e-mailonderwerp kunt invoeren (lees hier tips voor een goed e-mailonderwerp), kun je al starten met het personaliseren van het onderwerp.

Voornaam in e-mailonderwerp

Het is hier bij het e-mailonderwerp een kwestie van rechts op het icoontje klikken, waarna je verschillende personalisatie opties te zien krijgt. Wanneer je een voornaam wilt gebruiken kun je hierop klikken en dan zal je in het onderwerp de code %FIRSTNAME% zien staan.

Om er zeker van te zijn dat alle voornamen met een hoofdletter worden gebruikt, kun je hier %FIRSTNAME|UPPERFIRST% van maken. Anders pakt het systeem de naam zoals die is ingevoerd.

Wanneer je klaar bent met personaliseren kun je op “Opslaan” klikken.

Personalisatie opties in de e-mail

Nu heb ik alleen nog maar de voornaam genoemd om te gebruiken om te personaliseren en het onderwerpregel. Je hebt echter ook allerlei personalisatie opties die je kunt gebruiken in de e-mail die je wilt versturen.

Om gebruik te maken van de personalisatie tags kun je in de e-mail editor op de knop “Personaliseren” klikken.

E-mails personaliseren

Vervolgens zie je alle personalisatie opties die er in Mailplanner (en ActiveCampaign) zijn.

Zo kun je onder andere aangeven wanneer iemand zich heeft ingeschreven, de geolocatie laten zien, het e-mailadres waarmee iemand is ingeschreven en dat soort zaken. Alle informatie die je van een contact hebt kun je gebruiken om een e-mail zo persoonlijk mogelijk te maken.

Klik simpelweg op de optie die je wilt toevoegen en er zal een code in de mail komen die ervoor zorgt dat per contact de juiste informatie is ingevuld.

Scroll naar top