fbpx

Contact vanaf specifiek punt in een automatisering laten starten

Met de actie “Doel” in een automatisering kun je contacten toevoegen aan een specifiek punt in je automatisering. Dit is handig wanneer je contacten op een later moment wilt toevoegen aan je automatisering, maar het niet nodig is dat zij alle voorgaande stappen hoeven te doorlopen.

Simpel gezegd kun je dus zelf bepalen waar een contact terechtkomt in je automatisering. 

Je kunt dit gebruiken wanneer je bijvoorbeeld een automatisering hebt en je wilt iemand direct een aanbod e-mail sturen of vanaf een bepaald punt laten starten in een e-mailserie voor een cursus. In plaats van dat een contact dan alle e-mails ontvangt, kun je met een Doel jouw contact laten springen naar het juiste punt in je automatisering. Dit scheelt een hoop gedoe. 

In dit voorbeeld zal ik je laten zien hoe je met behulp van een tag iemand kunt laten springen in je automatisering. Je kunt echter ook andere condities gebruiken. Denk aan campagnes die geopend zijn, wanneer er op een bepaald onderdeel is geklikt, een bepaalde van je website is bezocht en ga zo maar door. 

Springdoel aanmaken in Mailplanner

Ga naar het punt in de automatisering waar je een contact naartoe wilt laten springen. Klik hier op het grijze plusteken. 

Plusteken

Ga nu naar Voorwaarden en werkstroom en kies voor “Doel”. 

Doel actie toevoegen

Geef je doel een naam en klik vervolgens op “Klik om een doel toe te voegen”. Je kunt hier aangeven aan welke voorwaarden voldaan moet worden. 

Doelnaam

In dit geval stel ik in dat de tag “Spring naar doel” is. 

doel tag

Wanneer je je conditie hebt ingesteld klik je op “Opslaan”. Bij “En wanneer dit doel is” kun je het laten staan op onder de positie van de contactpersoon. 

Eventueel kun je ook een conversie instellen, maar dit is niet noodzakelijk. 

Het belangrijkste is dat je nu instelt dat wanneer een contact niet voldoet aan de doelvoorwaarden, dit contact toch verder gaat. Laat het dus zeker op “Ga toch verder” staan, tenzij je het anders wilt hebben.

Klik tot op opslaan en je hebt jouw doel en trigger om mensen naar dit punt te laten springen succesvol aangemaakt. 

Contact laten springen naar je doel

Nu je jouw doel hebt aangemaakt waar naartoe gesprongen kan worden, kun je jouw contacten op dit punt krijgen met een eenvoudige handeling.  

Navigeer naar de profielpagina van het contact die je aan je automatisering wilt toevoegen. Je kunt hier komen door in het menu naar contacten te gaan en het contact op te zoeken.

Label en automatisering toevoegen bij contact

Wanneer je vervolgens op de contactpagina bent, kun je een label (tag) toevoegen. Voeg de tag toe die je als conditie hebt ingesteld en klik vervolgens op het plusje om een automatisering toe te voegen. 

Vervolgens kun je de automatisering selecteren waar de persoon aan toegevoegd mag worden. 

Contact toevoegen aan automatisering

Klik op “Ok” en je contact zal toegevoegd worden aan je automatisering.

Je kunt vervolgens op de automatiseringsnaam klikken en op “Toon” om te kijken waar jouw contact in de automatisering is.

Toon automatisering contact

Als alles goed is gegaan zal je zien dat de contactpersoon waarvoor je dit hebt gedaan op het specifieke punt in de automatisering is waar jij deze persoon wilt hebben. Het eindresultaat kan er dus bijvoorbeeld als volgt uitzien: 

Contact gesprongen naar doel

Je ziet dat in dit geval de eerste 3 mails niet verzonden zijn en dat het contact vanaf het punt van je doel is gestart in de automatisering. 

Scroll naar top