fbpx

API URL en Key voor koppeling met plugins

Mailplanner is als Nederlandse Partner van ActiveCampaign te koppelen aan diverse tools. Bij diverse tools heb je een API URL en key nodig. Denk bijvoorbeeld aan een koppeling met Zapier, WordPress of een andere integratie.

In dit artikel laat ik je daarom graag zien waar je deze kunt vinden, zodat jij succesvol jouw tool kunt verbinden van Mailplanner.

Mailplanner kun je koppelen met de ActiveCampaign API

Zoals je waarschijnlijk weet is Mailplanner Nederlandse partner van ActiveCampaign. Hierdoor kunnen we ook gebruikmaken van de ActiveCampaign API waar ontzettend veel koppelingen voor gemaakt zijn.

Wanneer je dus iets wilt koppelen aan Mailplanner, dan kun je beter niet zoeken naar een Mailplanner koppeling. Je kunt altijd het beste zoeken naar of er een koppeling is voor ActiveCampaign, wat in veel situaties het geval is.

Ik zal je een voorbeeld geven wat mogelijk is (er kan nog veel meer).

Wanneer je een Mailplanner account hebt, dan is het koppelen van Mailplanner aan je website of ander systeem vaak iets wat je direct wilt doen. Zelf maken wij bijvoorbeeld altijd gebruik van WordPress voor onze websites. Om inschrijvingen te verzamelen voor onze mailinglijst hebben we een koppeling met een plugin voor WordPress en Mailplanner, zodat dit automatisch gaat. Dit is stukken fijner dan handmatig nieuwe contacten toevoegen en bespaart een hoop tijd.

We kunnen ons daarom heel goed voorstellen dat jij hetzelfde wilt doen en Mailplanner ook wilt koppelen aan een plugin of andere tool. In dit voorbeeld zal ik je laten zien hoe wij Mailplanner aan WordPress hebben gekoppeld.

Hoe weet ik dat ik een api key en url nodig heb?

Je komt er eigenlijk al vrij snel achter wanneer je een API Key nodig hebt. Zo hebben wij een koppeling gemaakt met Convertbox. Deze tool is te koppelen met behulp van de ActiveCampaign API aan Mailplanner. Ik kon dit vinden bij de integraties van deze tool.

Nu we dit weten kunnen doorklikken en dan komen we tot de ontdekken dat we de ActiveCampaign API URL en key nodig hebben.

Om verwarring te voorkomen: Accountnaam is in dit geval gewoonweg een naam, zodat je de koppeling kunt herkennen in de plugin. Dit heeft niks met de koppeling zelf te maken. Dit wordt regelmatig gebruikt bij diverse plugins en tools, voor als je voor meerdere Mailplanner accounts een koppeling wilt maken, omdat je bijvoorbeeld voor meerdere bedrijven iets hebt.

Nu we weten dat we de API URL en key nodig hebben, kunnen we deze gaan opzoeken.

API URL en Key opzoeken in Mailplanner

Om de ActiveCampaign API te vinden in je Mailplanner account, kun je inloggen op de Mailplanner software. Eenmaal ingelogd kun je links in het menu naar Instellingen gaan.

Je krijgt nu een lading aan extra menu-items te zien. Ga hier voor de optie “Ontwikkelaar”.

Zodra je hierop geklikt hebt kom je op de pagina waar je moet zijn met alle gegevens die je nodig hebt.

Bij de ontwikkelaars instellingen zie je niet veel, maar wel hetgeen wat je nodig hebt. De API-toegangscodes. Kopieer de URL en Sleutel (Key) en plak deze vervolgens in de tool waarmee je Mailplanner wilt koppelen.

Afhankelijk van je tool krijg je op een bepaalde manier te zien dat de koppeling goed is gelukt en de tool en Mailplanner met elkaar verbonden zijn.

Scroll naar top