fbpx

Een complete nieuwsbrief in minder dan 10 min

In onderstaande video laat ik je zien hoe je in minder dan 10 min. een nieuwsbrief maakt. Compleet met foto’s, linkjes en natuurlijk in dezelfde stijl als je website.

Maak de perfecte nieuwsbrief met Mailplanner

Een nieuwsbrief maken in je mailplanner account is gemakkelijk en supersnel gedaan. De makkelijkste manier is om te werken vanuit de standaard templates die je gratis krijgt bij je Mailplanner account. Deze templates zijn standaard opgedeeld in verschillende categorieën, waardoor je snel het juiste design kunt vinden dat past bij jou, je website en het nieuws dat je wilt brengen.

Zo zijn er templates die ingericht zijn om nieuws te brengen. Er zijn templates die speciaal bedoeld zijn om aanbiedingen te versturen en bijv. templates waarbij je een webinar aan kunt kondigen. Vanuit deze basis templates kun je alles gemakkelijk en snel inrichten.

Het stijlen van je nieuwsbrief

Wanneer je een nieuwsbrief maakt is het belangrijk dat deze aansluit op de styling van je website. In de mailplanner template editor is dit super simpel en snel te realiseren. Hieronder leg ik je in een paar stappen uit hoe je een professionele nieuwsbrief maakt die 1 op 1 aansluit met de styling van je website.

Het kiezen van kleurstellingen

De opmaak van je template is gekozen. Nu gaan we de template aanpassen naar jouw huisstijl. Dit doe je door in de editor op het blok te klikken dat je een andere kleur wilt geven. In mijn geval was dat de kleine strook bovenin de nieuwsbrief. Deze wilde ik graag in de oranje kleur van onze website hebben.

Kleur aanpassen in de nieuwsbrief editor

Wanneer je op dit blok klikt verschijnt er aan de rechterkant direct de optie om de achtergrond kleur aan te passen. Kies je kleur, en je eerste aanpassing is een feit.

Logo invoegen

Onder de eerste balk die nu de juiste kleur heeft kun je je logo invoeren. Ook hier klik je simpelweg op de balk. Automatisch verschijnt boven de balk de optie om een foto in te voegen. Kies hier voor een afbeelding van je logo. Uploaden en klaar. 

Logo invoegen in de nieuwsbrief editor

Wanneer je vervolgens op je muis op je logo zet kun je het logo nog groter of juist kleiner maken. Kies een formaat waarbij je logo goed opvalt. Maar maak het niet te schreeuwerig.

Tip!

Maak eenmalig een goede opzet qua kleur, logo en styling en sla deze template op als je standaard template om vanuit te starten. Zo hoef je de styling maar één keer uit te voeren.

Maak je nieuwsbrief persoonlijk

Mensen weten graag met wie ze zaken doen. Om deze reden ben ik onze Mailplanner nieuwsbrief gestart met het voorstellen van mezelf (John) en Maikel. Dit laat zien wie we zijn en wat onze expertise is. Ik heb deze blokken gemakkelijk als foto ingevoegd. Dit was in dit geval de snelste manier. (Screenshot vanaf de website, foto selecteren en invoegen)

Call To Action

Iedere nieuwsbrief heeft een doel. De één wil producten verkopen. Anderen willen een dienst aanbieden. Maar in alle gevallen wil je iets bereiken. Om dit te bereiken moet je lezer de kans krijgen om actie te ondernemen op één of meer van je aanbiedingen. Aangezien wij graag nieuwe marketeers zien komen, hebben wij direct onder het blok waar we ons voorstellen de eerste call to action ingevoegd. 

Call to action nieuwsbrief

Deze call to action is volledig geschreven. En hij bestaat dus enkel uit tekst en linkjes. Je voegt de titel en tekst toe door op de blokken te klikken en je tekst in te voegen. Hierbij heb je ook de mogelijkheid je tekst een andere kleur te geven, en om linkjes in te voegen. Ik heb hier gekozen om de linkjes oranje te maken. Uiteraard linken deze naar de plek op onze website waar ik de lezers heen wil sturen.

Behoud je vaste lezers door waarde te leveren

Het is altijd goed om je lezers iets te geven waar ze echt iets aan hebben in je nieuwsbrief. Zo zorg je ervoor dat ze zich niet uitschrijven en al weer benieuwd zijn naar je volgende nieuwsbrief. In ons geval heb ik ervoor gekozen 2 waardevolle e-books weg te geven. Zoals je ziet is de achtergrond zwart en heb ik een paar stukjes tekst oranje gemaakt. Verder heb ik de foto’s ingevoegd van de betreffende e-books. Ook hier heb ik de “lees meer” linkjes oranje gemaakt en gelinkt naar de juiste pagina’s op onze website.

Geef mensen de kans om gebruik te maken van je aanbieding(en)

Onder de e-books heb ik wederom een call to action toegevoegd. Dit keer betreft het een speciale actie waarbij je veel extra’s krijgt. Uiteraard heb ik hier wat foto materiaal toegevoegd van onze website zodat dit herkenbaar is. En ik heb een knop toegevoegd die gelinkt is aan de juiste inschrijfpagina op onze website.

Aanbieding in nieuwsbrief

Door simpelweg op de knop te klikken, kun je je gewenste tekst invoegen en krijg je rechts alle opties te zien die je nodig hebt. Zo kun je de kleur, grootte en de hoeken aanpassen. En hier kun je ook de link invoegen waar je je lezers naartoe wilt sturen.

Toch nog wat nieuws

Als laatste heb ik onderaan een 2 artikelen geplaatst die op ons blog staan. Ook hier zitten een subtiele call to actions in. De “lees meer” linkjes brengen mensen namelijk bij het hele artikel op onze website. Zo krijgen we meer traffic en interesse voor ons blog.

Links naar artikel nieuwsbrief

Laat weten waar je te vinden bent

Onderaan de nieuwsbrief kun je gemakkelijk je socials invoegen. Dit doe je door op de social knopjes te klikken. Vervolgens klik je op het meest linkse knopje van de opties (de afbeelding die duid op een link).

Hier kun je gemakkelijk invullen welke socials je wil laten zien en welke niet.

Sociale link bouwer

Dit zijn de stappen die ik gezet heb tijdens het maken van onze nieuwsbrief. Niet moeilijk toch? Mocht je toch nog wat dieper mee willen duiken in deze nieuwsbrief vergeet dan niet de video te kijken.

Mocht je nog geen Mailplanner account hebben en toch aan de slag willen met bovenstaande casestudy? Dan heb ik goed nieuws voor je!

Je kunt nu GRATIS instappen bij Mailplanner.

Wat bieden we je aan:

✅ Proefaccount (14 dagen) met 100 contacten / 100 mails
✅ Nederlandse software en ondersteuning
✅ Nieuwsbrieven sturen wanneer je maar wil
✅ Mogelijkheid om mails naar specifieke doelgroepen te sturen
✅ En natuurlijk toegang tot al de Mailplanner nieuwsbrief templates!

Als bonus op bovenstaande krijg je nu ook een 5 daagse video training cadeau!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top